Stilianos Babauszoda küldetéssel

Ma már szerencsére adott a lehetőség, hogy kedvünkre válogassunk a különböző babáknak és mamáknak szánt foglalkozások között. Babauszodából is találunk sokfélét, de a Stilianos mindegyiktől különbözik egy kicsit. Küldetése van.

A Stilianos babauszoda küldetése az egészséges gyermekfejlődés támogatása. Céljuk, hogy életrevaló, egészséges, mozgást szerető és rendszeresen mozgó, vízbiztos gyermekeket neveljenek. A gyermekek vízi fejlesztésére létrehozott kisebb uszodák már országszerte 14 helyszínen állnak rendelkezésre, így sokak számára elérhetőek és a hálózat bővülése révén még több családhoz juthat el ez az egyedülálló lehetőség.

De mégis miben más?

A koncepció egyedisége a kiscsoportos SHD (Stilianos Hydro Development) foglalkozásokban, a medencék klórmentes vizében és a vegyszermentesen biztosított higiéniában rejlik. A kisgyermekek 3 hónapos koruktól vehetnek részt a vízi foglalkozásokon. A vízben végzett, játékos, fejlesztő feladatok során a gyermekek vízbiztosságának kialakítására és az úszástudás alapjainak elsajátítására helyezik a hangsúlyt. Ezek mellett kiemelt figyelmet kap a kognitív funkciók fejlesztése, a tanulás, az emlékezet és a finommotorika fejlesztése is.

A 45 perces, kiscsoportos foglalkozásokon a szülők a gyermekkel együtt hajtják végre a feladatokat a szakképzett oktatók instrukciói alapján. Ez a fajta „babaúszás” foglalkozás kb. 4 éves korig tart, utána pedig az úszásoktatásé a főszerep és az egyedi Ússz és tanulj eszközparknak és otthoni munkafüzetnek köszönhetően megkezdik a gyermekek felkészítését az iskolára is.

Előzzük meg a vízbefulladást

A gyermekek vízbefulladása globális probléma, így a Stilianos mindent megtesz, hogy az emberek figyelmét felhívja a Fulladás Megelőzés Program fontosságára.
A program 3 alapvető pillérre épül:
● Szülői figyelemfelhívás
● Prevenció – vízbiztossági alapok
● Pszichés és lelki felkészítés
A program elemei fokozatosan épülnek be és nehezednek a gyermek fejlődésével és növekedésével párhuzamosan, így már 3 hónapos kortól elkezdik a megelőzésre való felkészítést, ami egészen az úszásnemek elsajátításáig része az SHD foglalkozásoknak.

Az első „Zöld uszoda”

A Stilianosban cseperedő gyermekek nem csak a mozgás szeretetét sajátítják el, de azt is megtanulják, hogy a környezet és az egészség védelme mennyire fontos. A Stilianos értékteremtő és a zöld szemlélethez azzal is hozzájárul, hogy vegyszermentes tisztítószereket használnak, uszodáik vize pedig klórmentes. Óvják a szülők és gyermekek egészségét és csökkentik a környezetterhelést.
A szülők a legjobbat szeretnék gyermekeik számára, a gyermekkor korai évei pedig kiemelkedő jelentőségűek a fejlődési folyamatban. Érdemes támogatni ezt a folyamatot egy élvezetes közös programmal, hiszen a legjobb fejlesztő tevékenység az együtt végzett mozgás és játék.

(Visited 175 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől