Segítünk, hogy felkészült légy! – Online BabaVáró Nyár

A várandósság ideje alatt, a szüléskor és a szülést követő hetekben bizonyára a lehető legfelkészültebb szeretnél lenni és mindent a legjobban szeretnél csinálni. Mi az Online BabaVáró Nyár programunkkal szeretnénk segíteni Neked, hogy tényleg felkészültnek érezhesd magad!

A Promobox és a Rossmann közös eseménye lehetőséget ad arra, hogy hasznos információkat szerezz a téged és babádat érintő kérdésekről.

Milyen szűrővizsgálatokra kell mennem, hogyan ápoljam a bőrömet, mit és hogyan sportoljak a várandósség ideje alatt, mit kell tudnom a szülésről?

12 videóból álló sorozatunkban elismert szakemberek tartanak 20 perces előadásokat a várandósságot és a szülést érintő legfontosabb témákban. Nem számít, hogy a várandósság melyik szakaszában vagy, hasznos és naprakész információkat nyújtunk. Előadásaink úgy vannak felépítve, hogy mindenki megtalálja az őt érintő kérdésekre a választ és segítséget adunk a szülésre és a szülés utáni életre való felkészülésben is.

Nincs több idegeskedés, nincs több félinformáció.

Lássuk hasznos előadásaink témáit:

 • Legfontosabb tudnivalók a szüléshez

Dr. Ádám Zsolt, szülész-nőgyógyász főorvos beszél Nektek a szülésről.

Elmondja többek között, hogy mi jelzi a szülés megindulását, hogy mi a legjobb testhelyzet szülés közben, szülésznő, vagy dúla legyen-e melletted, vagy hogy hogyan kerülheted el a gátmetszést.

 • Babakelengye

Naszáli Dóra kismama a babakelengyéről tart érdekes előadást.

Saját tapasztalatait is megosztja arról, hogy hogyan kezdett neki a babakelengye listának, milyen szempontokat tartott fontosnak a beszerzés során, vagy hogy hol találta meg a legtöbb dolgot egyszerre.

 • Intimhigiénia

Várfalvi Marianna védőnő egy nagyon fontos témát érint, az intimhigiéniát a várandósság alatt és után.

Beszél a terhesség alatti hüvelyi fertőzésekről, az intim mosakodókról, a fertőzések megelőzésének fontosságáról, arról, hogy nyáron mire érdemes különösen odafigyelni, vagy hogy a fürdést, vagy zuhanyzást részesítse előnyben a kismama.

 • Mi várható koraszülés esetén?

Dr. Kocsis István gyermekgyógyász főorvos a koraszülésre hívja fel a figyelmet.

Elmondja, hogy mely tényezők hajlamosíthatnak koraszülésre, egyáltalán mi számít koraszülöttnek, milyen szövődmények fordulhatnak elő koraszülött babáknál, illetve, hogy mit tehet egy kismama, hogy elkerülje a koraszülést.

 • Mozgás és sport

Jeges Jutka kismama és baba-mama torna edző a várandósság alatti mozgást népszerűsíti.

Tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogy mit sportoljunk kismamaként, hogyan állíthatod össze Te magad az edzéstervedet, hogy mikortól, hetente hányszor és meddig sportolhat egy kismama, illetve mire kell vigyázni, ha valaki otthonról tornázik.

 • Okosan a ház körül

Tutti Anna védőnő beszél a háztartást érintő kérdésekről.

Többek között arról, hogy mire kell figyelni a babaruhák mosásánál, szükség van-e hypoallergén mosószerre, külön kell-e mosni a babaruhákat, vagy tényleg ki kell-e vasalni minden babaruhát?

 • Táplálkozási trendek és a MIKROBIOM fogalma

Dr. Némedi Zsóka a különleges táplálkozástudományi szempontokra (mikrobiom, allergia, vegán táplálkozás) fog kitérni az anya és a baba egészsége érdekében.

Kismamák és csecsemők esetében különösen fontos, hogy tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tényeknek higgyünk a táplálkozást illetően, hiszen a meggondolatlan próbálkozások komoly veszélyekkel is járhatnak.

 • Szépségápolás a várandósság idején

Göcsei Kamilla termékfejlesztő arról beszél Nektek, hogy milyen változások tapasztalhatók a bőrápolás terén a várandósság alatt.

Milyen bőrproblémák alakulhatnak ki, miért fontos a napvédelem kismamaként, milyen hatóanyagokat használjatok és mit érdemes kerülni a várandósság alatt.

 • Szűrő- és megelőző laborvizsgálatok fontossága a tudatos családtervezésben

Dr. Kocsis Adrienn a SYNLAB Központi Mikrobiológiai és Molekuláris Diagnosztikai Labor fejlesztési vezetője elmondja, hogy miért fontos a tudatos családtervezés.

Melyek a közvetlenül a gyermekvállalás előtt elvégzendő fontos vizsgálatok és milyen esetben végeztessük el őket? Milyen vizsgálatokra van szükség a várandósság alatt?  Milyen kötelező és plusz kiegészítő vizsgálatok vannak?

 • Kisbabák megfelelő folyadékbevitele és a BABA MAMA ásványvíz

Dr. Schlick-Szabó Anna csecsemő- és gyermekgyógyász a várandósság alatti vízfogyasztásról és a kisbabák folyadékbeviteléről fog beszélni.

Mennyi folyadékot kell fogyasztanunk a várandósság ideje alatt, mennyi egy csecsemő átlagos folyadékigénye, mik a kiszáradás jelei, vagy kell-e forralni a Baba-Mama ásványvizet?

 • Szeretnéd, ha szeretné a könyveket?

Ruff Orsolya, a Könyves Magazin főszerkesztője, gyerekkönyvíró és édesanya arról mesél majd, hogy mikor kezdjetek el mesélni, a meseolvasás milyen hatással van a szülő-gyermek kapcsolatra, vagy milyen könyvekkel, mesékkel érdemes kezdeni az olvasást.

Változatos témák és rengeteg hasznos információ! Nézd meg itt:

https://edeskisbabam.hu/babavaro-videok/

(Visited 1 074 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől