Hogyan válassz bababútort?

A bababútorok piacán rendkívül széles a kínálat és meglehetősen nagyok a különbségek árban és minőségben is. A hatalmas kínálat azonban gyakran össze is zavarja a baba érkezésére készülő párokat. Hogy honnan és milyet érdemes vásárolni? Cikkünkből megtudhatod!

Gyors, szép, egyszerű

A legegyszerűbb megoldás az szokott lenni, hogy a leendő szülők elmennek a legnépszerűbb svéd bútoráruházba és minden szükséges darabot megvásárolnak. Ez a megoldás ésszerű, hiszen remek bútorokat találhatnak itt, amelyek mögött nagyon komoly tervezési munka áll. Ha azonban a szülők úgy gondolják, hogy inkább mást szeretnének, akkor is van alternatíva.

Bababútor erre speciálizálódott gyártótól

Kiváló magyar gyártókat találsz a bababútorok piacán, anélkül, hogy sokáig kelljen keresgélned. Lehetőleg olyan gyártó mellett tedd le a voksod, aki baba- illetve gyermekbútorokra specializálódott, hiszen nekik ebben van a legnagyobb tapasztalatuk és úgy álmodják meg minden bútorukat, hogy az ne csak a dizájn, hanem a praktikum szempontjából is első osztályú legyen.

Nincs rá szükség, hogy közvetlenül felkutasd a gyártókat, hiszen a bababoltok is forgalmazzák ezeket a termékeket és készséggel segítenek a leendő szülőknek. Olyan megoldásokat is kínálnak, amelyek hosszú éveken át kiszolgálják folyamatosan növekvő gyermeked igényeit, akár kisiskolás korig. Érdemes ezeket a megoldásokat választani, hiszen a gyerekszoba az a helység az otthonunkban, ami a leggyakrabban változik annak érdekében, hogy a pici fejlődését követni tudja és folyamatosan inspirálja a korosztályának megfelelő módon.

A legtöbb hazai gyártó rendkívül magas minőségű termékeket készít, ezért is érdemes ezekbe a darabokba fektetni. Mikor úgy döntesz, hogy már nincs szükséged ezekre a bútorokra, nem okoz majd gondot tovább értékesíteni, hiszen az évek múlásával is hasonló állapotban találod, mint amilyen újkorában volt.

Választhatsz teljesen egyedi bútorokat is

Pénztárcádtól függően dönthetsz az egyedi gyártás mellett, amely egy nagyobb összegű befektetésnek tűnhet. Viszont, ha egy olyan szakemberrel van lehetőséged együttműködni, akinek van ezen a téren tapasztalata és kreativitása, remek egyedi megoldások születhetnek, amelyek hosszú távon biztosan megtérülnek. Például, a kész bútorok piacán több olyan kombi babaágy érhető el, amely később ifjúsági ágy mellett még egy kis komóddá, sőt, még akár íróasztallá is átalakítható. Ennek a mintájára az asztalosod el tud készíteni egy olyan egyedi bútort, melynek csak a fantáziád szabhat határt és a gyermeked 8-10 éves koráig ki tudja szolgálni minden igényét. Az egyedi gyártás általában magasabb költségekkel jár, mint ha kész bútorok mellett döntenél, viszont rengeteg előnye van. Ha van lehetőséged a berendezést a szoba adottságainak megfelelően megvalósítani, az nem csak stílusában lesz teljes mértékben a te saját igényeidre szabva, hanem funkcionalitás szempontjából is.

Milyen bútorokat vásárolj?

A babaágy mellett pelenkázó komódot és egy kényelmes szoptatós fotelt mindenképpen be kell szerezned. A fotel helyére kerülhet majd később az íróasztal a forgószékkel, ha így alakítod ki a babaszobát, minden további elem a helyén maradhat, ahogy a gyermeked fejlődik. A babaágy, a komód és a többi bútor kiválasztásához itt találhatsz hasznos ötleteket: https://edeskisbabam.hu/babaagy-komod-es-a-tobbiek-milyet-valasszak/

A tárolásnak nagyon fontos szerepe lesz már a kezdeti időszakban is, ezért a falra is nyugodtan terjeszkedj polcokkal. A ruhák tárolását tekintve érdemes gardróbszekrényben gondolkodnod, amit eleinte például a pelenkacsomagok tárolására is kiválóan tudsz használni. A kiosztását tekintve legyenek benne akasztós, polcos és fiókos elemek is. Ha a szekrény egyik ajtajára tükröt készíttetsz, az nem csak tágítja a teret, de a kisbabád nagy örömmel nézegeti majd benne a „másik babát”, akivel hamar össze is barátkoznak. Amint képes lesz rá, odakúszik-mászik hozzá, talán még egy puszit is ad neki. Máris megtérül az egyedi gyártás, ha ezekre a jelenetekre gondolsz, de ha mégsem fér bele a költségkeretedbe, utólag is ragaszthatsz egy alaposan lecsiszolt földig érő tükröt a szekrény egyik ajtajára.

Ha bizonytalan vagy a babaszoba berendezésével kapcsolatban, kérdéseidet felteheted a Legjobb Gyerekszoba (https://www.legjobbgyerekszoba.hu/) csapatának, akik akár ingyenes konzultáció keretein belül a segítségedre sietnek. Olyan együttműködéseket alakítottak ki a legjobb hazai gyártókkal, melyeknek köszönhetően te is részesülhetsz az egyedi kedvezményekben. Szeretnéd tudni, hogyan mutatnak majd nálatok a kiválasztott termékek? Látványterveket is kérhetsz, még mielőtt bármit vásárolnál. Kérésedre gyermeked álomszobájának a megvalósításában is a rendelkezésedre állnak.

Szerző: Kiss Dorottya

https://www.legjobbgyerekszoba.hu/

(Visited 65 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés Real Cookie Banner által