Babaágy, komód és a többiek – milyet válasszak?

Mikor a babaszoba kialakításán gondolkodnak a párok, a kiságy kiválasztásával rengeteg időt töltenek el, de általában nem abból a szempontból vizsgálják ezt a kérdést, hogy hosszú távon is ki tudja-e majd szolgálni az igényeket. Sokkal inkább választanak színek, vagy a kinézet alapján. Ezek az adottságok persze nagyon fontosak ahhoz, hogy a babaszoba igazán harmonikus legyen, de a hosszú távú gondolkodás az igazán kifizetődő.

Babaágyat, de milyet?

Lehetőség szerint az úgynevezett kombi-babaágyak között kezdd a keresgélést, mert hosszú távon ezzel nyerhetsz a legtöbbet mind tárolás, mind praktikum szempontjából. Ezek az ágyak nagyjából kétéves korig funkcionálnak babaágyként, majd junior ággyá alakítva körülbelül a gyermeked nyolcéves koráig megfelelő fekhelyet biztosítanak.

Babaágy funkcióban a pelenkázó komód-kérdését is megoldottad, később pedig, amellett, hogy juniorággyá tudod alakítani a kiságyat, a legtöbb gyártó már olyan darabokból építkezik, amelyekkel lehetővé teszi, hogy össze tudj majd szerelni egy íróasztalt is anélkül, hogy bármilyen kiegészítő elemet kellene vásárolnod. Emellett, a pelenkázó komódból egy praktikus, íróasztal melletti kis tárolót is kapsz.

És ez nem minden! A legtöbb kombi ágy hatalmas ágyneműtartókkal van felszerelve. Amennyiben mégsem a kombi-ágyra esik a választásod, az ágyneműtartó előnyeiről semmiképpen ne feledkezz meg! Jogos a felvetés, hogy egy pici babának semmi szüksége ágyneműtartóra, hiszen nagyon kevés még az ágyneműje. Viszont egy ágyneműtartó nem csak ágynemű tárolására alkalmas: tarthatsz benne játékokat, plüssöket, szezonon kívüli ruhákat, kiscipőket stb.

Túl pici a babaszoba, most mihez kezdjek?

Ha pici a babaszoba, úgy érdemes elrendezned, hogy egy kombi-babaágy biztosan elférjen. A pelenkázó komód nem azért fontos, mert máskülönben nem tudsz majd pelenkát cserélni. Erre a célra akár egy ágyra terített pelenkázó lap is tökéletesen megfelel. Egy jó pelenkázó komód remek tárolási lehetőségeket biztosít, főként emiatt választjuk.

Válassz egy akkora gardróbot, amekkora még kényelmesen befér. Minél nagyobb, annál jobb, hiszen hosszú távon gondolkodunk. Ha sikerül a babaszobába egy nagy gardróbot betenned, akkor kevesebb kiegészítő tárolóbútorra lesz szükséged. Ha a gardrób mellett még van helyed egy álló nyitott polcos tárolóra is, biztos jól ki fogod tudni használni, sőt fali tárolókkal is kiegészítheted. Ahogy a gyermeked igényei kiteljesednek még több tárolóra lesz szükségetek.

Szoptatósarok, az anyuka és a baba kényelméért

Akár anyatejes, akár tápszeres babáról van szó, egy kényelmes fotelre mindenképpen szükség lesz az etetésekhez. Az első időkben a baba és a mama sok időt fog itt tölteni. Egy jó fotel lehetőséget teremt az etetés közbeni összebújásra és akár az altatásra is. Sok anyuka, aki nem megfelelő pozícióban, helyen eteti a babáját erős hátfájásra panaszkodik. Ezt mindenképpen érdemes elkerülni.

A babából előbb-utóbb óvodás, majd iskolás lesz

Mire a gyermek óvodás korúvá cseperedik, rengeteg játékot és ruhát halmoznak fel a családok, még akkor is, ha a szülők folyamatosan szelektálnak. Ezt követően, mikor a gyermeked az iskolára készül, további átalakítások is aktuálissá válnak. Ami ilyenkor a legfontosabb és a legnagyobb a helyigénye egy íróasztal és egy kisebb, könyvek-füzetek tárolására alkalmas komód. Azzal is számolnod kell, hogy a komód mellett el kell férnie egy olyan széknek is, amiről a gyermeked feléri majd az íróasztalát.

Ha segítségre van szükséged

A hosszú távú gondolkodás a babaszoba kialakításánál elengedhetetlen. Vásárlás előtt érdemes lemérned a helyiséget és lerajzolnod, hogy melyik bútor hova fér majd el. Ha azonban úgy érzed, nem találtad meg az ideális bútorokat/elrendezést, kérj szakembertől segítséget.

A Legjobb Gyerekszoba (https://www.legjobbgyerekszoba.hu/) csapata például amellett, hogy praktikus és harmonikus berendezést állít össze számotokra, a tervek mellé terméklistát is tud mellékelni. Innentől kezdve nincs más hátra, mint megrendelni a bútorokat és kiegészítőket, majd gyönyörködni a gyönyörű és praktikus babaszobában.

Szerző: Kiss Dorottya

https://www.legjobbgyerekszoba.hu/

(Visited 94 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés Real Cookie Banner által