Ha nem jön a baba – Tornázz érte az Aviva módszerrel

Az Aviva tornát általában azért szokták elkezdeni, mert nem jön a várva várt gyermekáldás. Ez a módszer azonban nem csak a fogantatásra van hatással, segítséget jelenthet minden, női szervet érintő problémában.

Hogyan működik?

Ez egy különleges, teljes testet megmozgató gyakorlatsor, amely a kismedencei területen fejti ki hatását. A torna révén serkenti a vérkeringést, a tápanyagellátást és a méregtelenítést a női szervekben, ezáltal stimulálja a méhet és a petefészkeket, támogatja a hormonegyensúlyt, a kiegyensúlyozott ciklust és a termékenységet. A torna nem csak a női nemi szervekre van pozitív hatással, de a húgyúti szervekre és a hormonháztartásra is.

Honnan származik?

Aviva Gabriella Steiner, magyar származású tornász és fizikoterapeuta dolgozta ki a gyakorlatsort az 1960-as években Tel Avivban. Elsősorban a női ciklus rendezésére lett kifejlesztve, de aztán észlelték a pozitív hatásait más, a nőket érintő problémákban is, így az eredeti gyakorlatsor folyamatosan bővült, illetve átalakult. Ma már vannak speciális ovulációs gyakorlatok, várandósok tornája, szülés utáni gyakorlatok, inkontinencia gyakorlatok és férfi torna is.

Nem csak a gyermekáldásért

Ha valaki különböző nőgyógyászati problémákkal küzd – mint a PCOS, endometriózis, menstruációs görcsök, szabálytalan ciklus, petevezeték letapadás – a torna azoknak is megoldást jelenthet. Az alhasi vérbőség, a szervek megmozgatása, stimulálása – bármilyen hihetetlen – hatásos módja a beavatkozásnak, gyógyításnak.

Nőgyógyászok és endokrinológus szakemberek is elismerik és ajánlják.

Honnan tudnám hogyan kell és amúgy sincs időm tornázni!

A 18 alapgyakorlat elsajátítására érdemes egy olyan központot felkeresni, ahol megtanítják a torna pontos elvégzését. Szerencsére több helyen online is elérhető a tanfolyam, így mindenki számára ott a lehetőség, hogy tegyen az egészségéért. A tanfolyamon megkapod a gyakorlatokat tartalmazó könyvet és a speciális zeneválogatást, melyek a gyakorlatokhoz vannak szabva időben és hangulatban. Emellett életmódtanácsadást is nyújtanak, hogy könnyebben elérd a célod, legyen az teherbeesés, szabályos ciklus, vagy ciszták eltüntetése.

Ha megtanultad, hogyan végezd a gyakorlatokat, otthon a saját időbeosztásod szerint csinálhatod reggel, este, vagy akár napközben, ahogy neked megfelel. A jó hír az, hogy ez a torna nem függ edzettségtől, így az is csinálhatja, aki egyébként nem szokott mozogni, vagy nem érzi kellően fittnek magát. Mint minden mozgás, ez is csak pozitív változást hozhat az életedben, így mindenképpen érdemes kipróbálni!

Szerző: Teszkó Szilvia

 

 

(Visited 170 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner