Bulizzunk a gyerekekkel otthon – Így nem lesz uncsi a szilveszter

Ha idén (is) úgy alakult, hogy otthon ünneplitek a szilvesztert, esetleg még gyerekes vendégek is jönnek hozzátok, nem árt, ha feldobjátok egy kicsit a hangulatot. Az alábbi ötletekkel senki nem fogja azt mondani, hogy: “Úgy unatkozom! Mikor lesz már éjfél?”.

Arcfestés, csillogás, party kellékek

Ahhoz, hogy igazán ráhangolódjunk a bulira, nem árt a külsőnket is bulissá tenni. Az arcfestés, a csillámtetoválás és a party szemüvegek, kalapok, parókák stb. megadják az alaphangulatot. Sokszor már akkor kitör a nevetés, ha csak ránézünk a másikra.

Bulifotózás

Nem kell hozzá semmi extra befektetés, mégis örök emlék marad a vicces szilveszteri party. Készítsünk papírból bajuszt, szakállat, hajat, szemüveget stb, ragasszuk fel hurkapálcára és indulhat a fotózás. Ha emellé még vicces képeket is vágunk, a hatás garantált. Ezek a képek biztos, hogy a család kedvencei lesznek még évek múlva is.

Jelmezverseny

Egy bőröndbe gyűjtsünk össze nem illő ruhákat (nagykabát, otthonka, úszósapka, úszószemüveg, kalapok) és indulhat a jelmezverseny. Fotózni kötelező!

Különleges visszaszámlálás

A lufik mindig tökéletes partikellékek, jól néznek ki és sok mindenre használhatóak. Délutántól számítva (vagy amikor kezdődik a buli) írjátok rá a lufikra a hátralévő órák számát. Óránként durrantsátok ki a soron következő lufit. Így jobban követhető a kicsiknek is, hány óra van még hátra. A lufikba kis papíron beletehetitek a soron következő játék ötletét is, vagy valamilyen vicces feladatot.

Időkapszula

Üzenni magadnak a következő évre, vagy leírni a legfontosabb(nak vélt) dolgokat, aztán egy év múlva kibontani és megnézni, mi valósult meg belőle. Nagyon érdekes dolog, akár hagyományteremtő is lehet. A lényeg, hogy ne felejtsétek el, hol kell keresni az időkapszulát!!!

Mi volt, hogy volt?

A szilveszterrel nem csak az új évet várjuk, de végig is tekintünk az elmúlt év eseményein, történésein. Különösen a gyermekeknél nagyon érdekes, mennyit változtak egy év alatt, milyen új hobbijaik lettek, vannak-e új barátaik stb. Készítsünk mindenkivel interjút és vegyük videóra. Garantáltan érdekes lesz visszanézni. Segítség a kérdésekhez:

Ki a legjobb barátod?

Mit csinálsz a legszívesebben?

Mi a kedvenc ételed?

Mi a kedvenc színed?

Mi a kedvenc ruhád?

Ki a kedvenc mesehősöd?

Activity, vagy Amerikából jöttem…

Ezek megunhatatlan party játékok. Nem kell órákig csinálni, de egy pár kör belőle lefoglalja a családot egy időre.

“Ki, kivel, hol, mikor, mit csinált…”

Az egyik legviccesebb játék. A még írni nem tudó kicsik álljanak párba valamelyik szülővel, vagy testvérrel. Mindenki fogjon egy papírlapot és a “Ki” kérdésre írja fel a válaszát (apa, anya, Józsi bácsi, a tanító néni stb.), majd hajtsa le és adja tovább. A következő körben arra válaszoljatok, hogy “Kivel” (lehetnek akár extrémebb válaszok is, pl. a szomszéd kutyájával, Józsi bácsi tehenével stb.), hajtsátok le újra és adjátok tovább. Ha az összes kérdésre válaszoltatok, bontsátok ki a lapokat és olvassátok fel. A nevetés garantált.

Tánc, tánc, tánc

Ha a felnőtteknek nincs is kedve táncolni, azért a gyerekekkel biztos eljárnak egy táncot. Ahogy pedig a picik táncolnak, az száz százalék, hogy videóra kívánkozik. Pár év múlva a szilveszteri buli legviccesebb pillanatai lehetnek ezek a videók.

A tánc természetesen variálható is. A tánc az újságpapíron játék során párban kell táncolni és a parketten kihajtott újságpapírt kell egy kisebbre hajtogatni. Az nyer, aki nem lép le az újságpapírról, így a végén már egymás hátán, kezében, nyakában is kiköthetnek a párok. Ezt biztos nehéz megállni nevetés nélkül.

Seprűs tánc: Tánc közben egy seprűt adogatunk körbe, de nem csak adogatjuk, mindenkinek meg is kell táncoltatni. Közben megállítjuk a zenét és akinél a seprű van, az kiesik.

Székfoglaló

Iskolai/óvodai bulikban mindenki játszotta már ezt a játékot. Ha elegen vagyunk, rendkívül szórakoztató. Eggyel kevesebb széket rakjunk ki, mint ahányan vagyunk és indulhat a zene. Amíg a zene szól, mindenki táncol körbe-körbe, ha a zene megáll, el kell foglalni a széket. Akinek nem jut szék, az kiesik. Viszont aki kiesett, az állíthatja meg a zenét a következő körben.

Mindenki tudja, hogy gyerekek mellett fő a rugalmasság. A kicsikkel nem muszáj megvárni az éjfélt, amikor elfáradnak, lehet köszönteni az új évet, koccintani, durrantgatni, tüzijátékozni, aztán irány az ágy.

Szerző: Teszkó Szilvia

 

 

 

(Visited 192 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől