Vajon megfelelően biztosítottuk otthonunkat?

A családalapítás, az új otthon megteremtése az egyik legnagyobb öröm és egyben kihívás a családok életében. A legfontosabb a szülők számára a kis emberről való teljes lelki és fizikai gondoskodás. Ebben az időszakban talán kevésbé gondolunk arra, hogy mi történne akkor, ha hirtelen káresemény terhelné a családi kasszát.

A kisgyermek érkezésekor a legtöbb szülő átéli a szorongató érzést: „azt sem tudom, hol áll a fejem”. Ilyenkor valószínűleg kevésbé jut eszünkbe a tudatos pénzügyi biztonság kialakítása, a születés utáni bizonytalan napokat követően azonban a napi rutin elkezdi építeni az anyukák és apukák biztonságérzetét, ekkor már gondolhatunk arra, mennyire fontos az otthonunk védelmének megteremtése is. Hiszen bármikor lehet nálunk is csőtörés, egy óriási esőzésnél beázhatunk, előfordulhat háztartási tűzeset, üvegtörés, de netán jégverés vagy villámcsapás is érheti ingatlanunkat.

A hazai márciusi lakásbiztosítási kampány lehetőséget nyújt arra, hogy felülvizsgáljuk akár több évvel ezelőtt kötött, esetleg elavult lakásbiztosításunkat, és soron kívül – nem kell várnunk a szerződéskötésünk éves fordulójáig – tudjunk váltani. Érdemes megvizsgálnunk, hogy mire vonatkozik jelenlegi biztosításunk, és milyen fedezetet ígér. A frissen kialakított családi fészek megóvására most előnyös konstrukciókkal, az otthonunk kapcsán felmerülő károkra megoldást nyújtó csomagokra tudunk új biztosítást kötni.

A pici gyermekkel járó teendők mellett nehéz időt szakítani arra, hogy böngésszük a biztosítók ajánlatait, vagy személyesen keressük fel az ügyfélszolgálatot. A CIG Pannónia Biztosító lehetőséget kínál arra, hogy a lakásbiztosítást online kössük meg, vagy frissítsük a meglévőt. A https://www.cigpannonia.hu/altalanos-biztosito/termekek/lakossagi-termekeink között megtaláljuk a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást is. Az MFO rendszerébe olyan – a Magyar Nemzeti Bank által garantált –, egységes feltételrendszerű biztosítások tartoznak, melyeket meghatározott szempontok szerint dolgoztak ki, ügyfélbarát megoldásokat biztosítva. A CIG Pannónia a különböző alap- és bővített csomagjaival kifejezetten a családosokra, kisgyermekes szülőkre vagy a családtervezés előtt állókra is gondolt a lakásbiztosítási csomagok összeállításánál. A csomagjaihoz kiegészítő szolgáltatásokat is kérhetünk, betöréses lopásra, vagy akár balesetbiztosításra is.

Meglévő lakásbiztosításunkat felmondhatjuk, és átköthetjük azt a mostani vagy egy másik biztosítónál egész március folyamán. Amennyiben a szerződés felmondásáról döntünk, azt ingyenesen, indoklási kötelezettség nélkül megtehetjük írásban legkésőbb március 31-ig. A kérvényben fel kell tüntetnünk a szerződő nevét, a biztosított ingatlan címét és a biztosítás kötvényszámát. A felmondási idő 30 nap, tehát ha valaki például március 15-én mondja fel a szerződését, akkor április 14-ig érvényes a biztosítási védelem számára. Fontos, hogy a 30 napos felmondási idő végéig kössük meg az új lakásbiztosításunkat, különben nincsen védelem otthonunkra.

A tavasz kezdetével újítsuk meg a kockázatviselést és anyagi biztonságot nyújtó lehetőségeinket is, hogy ne csak a húsvéti készülődéstől ragyogjon otthonunk, de mi is megnyugodhassunk: bármilyen kár is érné a nyugalmat nyújtó otthont, mi biztonságban vagyunk.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől