A nagy bejelentés

Van már tervetek arra vonatkozólag, mikor és hogyan adjátok a család és a barátok tudtára, hogy kisbabátok lesz? Azok közé tartoztok, akik alig várják, hogy világgá kürtöljék a nagy hírt, vagy inkább kivárjátok a harmadik hónap végét? Bulit terveztek, vagy inkább egy meghitt beszélgetést? Egy a fontos: pároddal egyetértésben, azonos időzítéssel kezdjétek a „híráramoltatást”!

Kreativitás

Mivel a babavárás nem túl gyakori esemény, érdemes kreatív módon bejelenteni, hogy még emlékezetesebb maradjon mindenki számára (főként, ha első babátokat várjátok). Lehet hagyománytisztelő, jópofa, megható vagy a legújabb trendeknek megfelelő. Ezzel kapcsolatban számos példát, tippet találhattok az interneten, vagy különféle fórumokon, magazinokban.

Amikor még az apuka sem tudja

Csináltál egy tesztet, esetleg már az orvos is megerősítette a terhességedet? Most már csak az a fontos, hogy pároddal is közöld a jó hírt. Van aki nem bírja magában tartani, van aki sokáig töri a fejét, hogyan is közölje. A kreativitás mértéke csak rajtad múlik, fontos viszont, hogy ebben a mérföldkőnek számító pillanatban kettesben légy vele!

Tippek:

  • pólóra nyomtatott grafika, melyből kiderül, hogy hamarosan gyarapodik a család
  • ultrahangképpel ellátott üzenet az apukának
  • szennyes kosárba rejtett babaruha, melyet lehetőség szerint az apuka tereget ki
  • a lakás valamelyik pontján, esetleg a férj autójában elhelyezett kiscipő
  • az apuka felé intézett direkt kérdések, melyekből egyértelműen kiderül a hír
  • dobozba csomagolt pozitív terhességi teszt, „Apa leszel!” üzenettel stb.

Nagyszülők, rokonság

Most már együtt vár rátok a feladat, hogy közöljétek a babavárás tényét családotokkal. Beszéljétek meg, milyen sorrendben és hogyan mondjátok el szüleiteknek, testvéreiteknek és a rokonság többi tagjának, hogy bővülni fog a család! Ennek egyik legjobb módja egy családi ebéd, vacsora.

Tippek:

  • ajándékozzátok meg szüleiteket olyasmivel, melyen a „Nagymama” és a „Nagypapa” felirat olvasható
  • családi vacsora keretében sejtelmesen beszéljetek a távoli vendégről, aki hamarosan megérkezik…
  • küldjetek képeslapot, melyben gratuláltok a nagyszülőknek, mellékeljétek az ultrahangképet
  • készítsetek képekből összeállított családfát, melyen a kisbabátok neve alatt az ultrahangfotó szerepel stb.

Barátok, ismerősök

Talán a barátoknak tett „vallomás” a legkönnyebb feladat. Biztosan számíthattok rájuk a várandósság alatt is, bármiben segítenek, ha szükségetek van rá, az örömhírben is szívesen osztoznak veletek. A bejelentéshez használhatjátok a közösségi oldalakat, küldhettek körüzenetben kreatív fényképet vagy egy fotót a baba ultrahangjáról! A közeli barátoknak szervezhettek egy nagy bulit is, hogy együtt ünnepeljétek meg az örömhírt.

Főnök, munkatársak

A munkahelyen minél hamarabb jelentsd be várandósságodat (még ne legyenek látható jelei), hogy felmondási védelem alá kerülj, ill. veszélyes munkakör esetén áthelyezést kérhess! A munkahely légkörétől és a főnököddel való kapcsolatodtól függetlenül, célszerű írásban rögzíteni, de személyesen, négyszemközt közölni a hírt. Figyelj a megfelelő időzítésre is, lehetőség szerint azután mondd el a vezetődnek, amikor végeztél egy nagyobb projekttel, leadtál egy beszámolót, megkötöttél egy szerződést stb., vagyis amikor bizonyítottad, hogy állapotod ellenére is jól teljesítesz! Vigyázz, hogy a hírt ne mástól tudja meg! A kollégáiddal inkább csak később közöld! A bejelentés előtt feltétlenül tájékozódj jogaidról és a cégen belüli várandós politikáról!

Most már mindenki tudomást szerzett arról, hogy babát vártok. A következő nagy alkalom lehet annak bejelentése, hogy fiatok vagy lányotok lesz (hacsak nem akarjátok titokban tartani, esetleg magatokat is meglepni). És akkor jöhet a Fiú vagy Lány party!

(Visited 23 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől