Kipihent babák, nyugodt szülők – eszközök altatáshoz

A csecsemők jó esetben a nap nagy részét alvással/pihenéssel töltik, ezért nagyon fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes helyet/eszközt, ahol nap közben pihenhetnek a picik. A klasszikus bölcső napjainkban is elérhető, de ma már többféle termékből is válogathatunk és eldönthetjük, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb.

Akár többet is kipróbálhatunk, hiszen minden kisbabának más lesz a kedvence. Ha egy eszköz a barátaidnál, ismerőseidnél bevált, sajnos nem garantálja, hogy a te kisbabád is kedvelni fogja. Ebben a cikkben megismerheted azokat az eszközöket, melyek a kisbaba – és ezáltal a szülők – pihenését támogatják már újszülött kortól kezdve.

Bölcső

A bölcső egy ringatható kiságy, amely újszülött kortól körülbelül 5-6 hónapos korig használható. A ringató funkció a legtöbb modern bölcsőben kikapcsolható, hogy amikor a baba elalszik, nyugodtan pihenhessen. Érdemes olyan bölcsőt választani, amelynek kerekei vannak, így a legtöbb tevékenység során a baba mellett lehetünk, amely őt is megnyugtatja. Vannak olyan bölcsők is, melyek állványzatáról a kiságy leszerelhető. Ez a funkció arra szolgál, hogy a kisbabát biztonságban magad mellé tehesd az ágyban éjszakára is.

Babaöböl

Ez a hordozható kiságy a bölcsőhöz nagyon hasonlít, néhány funkciójában azonban mégis különbözik. Kevés babaöböl rendelkezik ringató funkcióval, viszont az oldalpanelük lenyitható és az éjszakai alváshoz teljes mértékben összekapcsolható a szülők ágyával. Napközben is nyugodtan altathatod benne a kisbabádat. A legtöbb babaöböl állványa kerekekkel felszerelt, így ezt az eszközt is oda guríthatod, ahol éppen dolgod van a nap folyamán. A kisbabád nem fogja magát egyedül érezni és te is nyugodtan elvégezheted a napi feladataidat.

Pihenőszék

A baba pihenőszék egy többfunkciós eszköz, mely nem csak a pihenésben segíti a kisbabádat, hanem szórakoztatja is rezgő, zenélő effektekkel, valamint játékhíddal. Szintén újszülött kortól használható, általában három döntési szögben állítható, hogy mindig az aktuális fejlettségi szintjének megfelelő legyen. Ha helyszűkében vagy, akkor érdemes ezt választanod. Előnyei, hogy nem foglal sok helyet és könnyen áthelyezhető, ennek köszönhetően viheted magaddal az otthonod bármely pontjára.

Babafészek

A babafészek önmagában akár utazóágyként is funkcionálhat, de elsősorban szűkítőnek használjuk. A kisbabák biztonságérzetét a rendelkezésükre álló hely csökkentésével növelhetjük. Erre kiváló eszköz a babafészek, mely igaz, hogy mentes a szórakoztató funkcióktól, de puha textilből készül, biztonságos és kényelmes pihenőhely a kisbabád számára. Napközben bárhová leteheted, ahol a babát altatni szeretnéd, éjjel pedig a kiságyba helyezve a megszokott környezetben alhat a baba, ami további megnyugvást ad a számára.

Babahinta, vagy bölcsőhinta

A babahinta egy multifunkcionális fejlesztő eszköz, mely megnyugtatja és szórakoztatja is a babát. A listában az összes közül a babahintát tudod a leghosszabb ideig használni, a legtöbb ilyen eszköz újszülött kortól hároméves korig használható. Kezdetben félig fekvő helyzetben nézelődik a baba, majd később ülve is biztonságosan tudja majd használni. Hátránya, hogy nem tudod elmozdítani, ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy hova szereled fel. Érdemes azt a helyiséget választani, ahol a legtöbb időt töltitek, hogy nyugodtan tudj az elfoglaltságaidra koncentrálni, miközben a pici is nyugodtan hintázik a társaságodban.

Találd meg a számodra legmegfelelőbb eszközöket a Legjobb Gyerekszoba csapatának segítségével. Gyerekszobával kapcsolatos kérdéseiddel bátran fordulj hozzájuk a www.legjobbgyerekszoba.hu oldalon.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől