Vissza a munkaerőpiacra: 3+1 tipp a Mommy Works csapatától

Újdonsült édesanyaként még távoli gondolat újra visszaállni a munka világába – és ez így van jól. Hasznos lehet azonban felmérni a lehetőségeket, és felkészülten állni az új kihívások elé. A Mommy Works csapata összegyűjtötte a 4 legfontosabb tudnivalót, ha majd eljön a nagy nap, hogy újra munkát keresnél!

1: Fogadd el az új önmagad!

Első és talán leghasznosabb tanácsunk: gondold újra a munkához való viszonyod! Édesanyaként jóval több feladattal és felelősséggel kell megbirkóznod, amelyhez időre és erőre lesz szükséged. A fókusz már nem csak a munkahelyi teljesítményeden van: ne terheld túl magad, ne próbálj többet nyújtani visszatérőként, mint amennyit bírsz. Hosszú távon az a kifizetődő, ha fenntartható munka-magánélet egyensúllyal dolgozol: saját magad, a gyermeked és a munkahelyed számára is.

2: Keress családbarát munkahelyet!

Előbbihez viszont olyan munkaadóra lesz szükséged, aki érti és elfogadja, hogy mivel jár a gyermekvállalás. A home office lehetőség, a részmunkaidő és a rugalmas hozzáállás mind-mind segíthet abban, hogy megfelelő körülményeket teremts önmagad számára.

3: Találj segítő közösségekre!

Ne maradj egyedül az új élethelyzeteddel! Ha szerencsés vagy, a környezetedben is találhatsz olyan barátokat, családtagokat, akik maguk is hasonló kihívásokkal néznek szembe, és meg tudod velük osztani az érzéseidet. Akkor sincs baj, ha ez nincs így: szerencsére az interneten több segítő anyuka-közösség létezik, ahol hasznos tanácsokra és megértésre találhatsz.

+1: A Mommy Works csapata olyan álláslehetőségeket kínál, melyek segítik az édesanyákat újra munkába állni! Nézz körül a weboldalon és csatlakozz a 30 000+ fős Facebook csoportjukhoz, ahol az állások mellett a korábban említett segítő közösségre is rálelhetsz!

https://mommyworks.hu/

(Visited 260 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől