Mivel dekoráld a babaszobát?

Egyértelműen a dekoráció teszi fel a pontot az „i”-re minden lakberendezést érintő folyamatban. Egyre több lehetőségünk van arra, hogy ezt tökéletesre fejlesszük, hiszen rengeteg gyártó kínál kiegészítő termékeket a legkülönfélébb stílusokban, így mindenki találhat a számára megfelelőt, illetve olyat, ami az otthona stílusát a leginkább ki tudja egészíteni. A babaszoba hangulatának a tökéletesítésére is találhatsz olyan dekorációs elemeket, amelyek biztosan felkeltik a kisbabád érdeklődését.

Kezdd a nagyobb felületekkel

Azok a kiegészítők, amelyek nagyobb helyet foglalnak, mindig jobban odavonzzák a tekintetünket, mint a kisebbek, ezért érdemes ezekre nagyobb hangsúlyt fektetni. Kezdheted például a tapétával. Nem kell feltétlenül a szoba minden falát beborítani vele, gyakran előfordul, hogy egyetlen csík tapéta is fel tud dobni akár egy nagyobb helyiséget is, ha jól megtervezed, hova teszed és miért. Olyan helyet érdemes választani, ahova a figyelmet szeretnéd irányítani, illetve érdemes azon is elgondolkodnod, hogy hol tudja a leginkább felkelteni a kisbabád figyelmét és esetleg lekötni majd 1-2 percre. Ilyen helyek például a kiságy, vagy pelenkázó komód mögötti falszakaszok. Szintén nagyobb kiegészítő elemek a falmatricák és azok a dekor elemek, amelyek a bútorok beborítására is alkalmasak. Ha úgy döntesz, hogy bevonod valamivel a bababútorokat, teljesen más hangulatot fogsz elérni a babaszobában ahhoz képest, amilyen a változtatás előtt volt, hiszen a bútorok is nagy felületet tesznek ki.

Hogyan lehet még cukibb és otthonosabb?

Érdemes a nagy felületeket további kisebb elemekkel is kiegészíteni. A falakon jól mutatnak a képek és az apró csecsebecsékkel feltöltött polcok (a kevesebb néha több). Minden üres falat érdemes díszítened valamivel és minél változatosabban teszed ezt, annál otthonosabbá varázsolhatod a környezeted. Például, családi fotókkal egy kollázs keretben, DIY faliképekkel, amiket te is elkészíthetsz a kisbabádnak. Egy falióra is jó szolgálatot tesz majd, igaz, a kisbabád még jó ideig nem fogja használni, viszont az első évben neked segítség, ha például tudni szeretnéd, mennyi ideje szopizik a baba, de a telefonod a konyhában maradt. A tükör is remek kiegészítője a babaszobának, lehetőleg földig érőt válassz, hogy a babád is lássa benne magát, ha már oda tud mászni. Esetleg teheted egy picit magasabbra, hogy majd később felállásra sarkallja, ha szeretné meglesni a „másik babát”. Ha pici a babaszoba, válassz nagyobb felületű tükröt, amivel optikailag növelheted a teret. Virágokat is nyugodtan tegyél a babaszobába, jó, ha egy kis természet is megjelenik ebben a helyiségben. Illatosítót is tehetsz a polcokra, akár nyugtató illóolajjal, mint például a jázmin vagy a levendula, ezzel is támogathatod a kisbabádat a pihenésben.

Felejtsd el az apró csecsebecséket

A kisebb kiegészítők használatát lehetőleg kerüld a babaszobában. Amikor már mászik a pici, vagy esetleg járni is tud, a többi helyiségből is pakold el azokat az apró méretű dekorációs elemeket, amelyek csupán akkorák, hogy a baba könnyedén lenyelheti. Ennél lehetőleg nagyobbakat válassz, amikor dekorációs tárgyakat keresel. Jó, ha fel tudod tölteni a polcokat csecsebecsékkel, de a baba mellett mindig a biztonsági tényezőket helyezd előtérbe.

Ünnepi díszben

A közelgő ünnepek alkalmával gyakran keresünk az otthonunkba ennek megfelelő kiegészítő tárgyakat. Főként Karácsonykor és Húsvétkor, de egyre inkább terjednek a Halloweenre, Télapóra, Újévre feldíszített otthonok fotói is a közösségi médiában. A babaszobát is nyugodtan kiegészítheted ilyen dekorációval, de mivel ezek a tárgyak az aktualitásuknak megfelelően cserélődnek, nem érdemes a nagyobb felületeket ilyen mintával dekorálni. Inkább olyan kiegészítőkben gondolkodj, amelyeket könnyen tudsz cserélni, például egy-egy díszpárna, takaró, esetleg a polcokra helyezett kisebb kiegészítők, mint például szobrocskák, vagy gyertyatartók.

Kiegészítőket keresel a babaszobába? Kövesd a Legjobb Gyerekszoba Facebook oldalát, mert hamarosan új termékek kerülnek a polcokra. Ha lenne kérdésed a babaszoba dekorációjával kapcsolatban, akkor is bátran fordulj hozzájuk.

(Visited 92 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől