Mit ne mondj egy rossz alvó baba anyukájának?

Pöttyöslabda.hu

Ha már anya vagy, biztosan keresztülmentél a szülővé válás legkeményebb tortúráján: mindenki elmondta, hogy szerinte hogyan kellene csinálnod a dolgokat. Természetesen nincs kettő egybehangzó jótanács, és persze ha nem ezek szerint jársz el, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem menekülsz a további véleményáradattól és a szemöldökfelhúzott nézésektől.

Mindenkinek van egy (vagy száz) gyenge pontja, az enyém a nemalvás volt a kisfiam első életévében. Az alvásmegvonás nem véletlenül kínzási forma a börtönökben, a hetekig, hónapokig tartó szenvedést nehéz ép ésszel túlélni. Nem is a fizikai kimerültség miatt. Hanem mert mindenki úgy érzi, hogy nála van a megoldás kulcsa, és ezt természetesen a tudtodra is adja. Összeszedtem, hogy mi volt az a pár mondat, amivel engem a világból ki lehetett volna kergetni.

  1. “Aludj, amikor a baba is alszik!”

Tényleg? Komolyan? Hm, hát ez nekem még eszembe sem jutott! De jó, hogy mondod, igazán nagyon köszönöm!

Szerinted mikor máskor tudnék aludni? Amikor éppen az apja kezében visít? Vagy amikor ügyeket kell intéznem? Vagy amikor ebédet kell főznöm? Hidd el, akkor próbálok aludni, amikor ő is alszik. Csakhogy az ő alvásciklusa még csak húsz vagy jobb esetben negyven perces.

Olvass tovább >>>

(Visited 42 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner