Így rendezd be a babaszobát, hogy ne kelljen évente átalakítani

A babaszoba berendezése nagy kihívást jelent a párok számára. Fel kell készülniük a kisbaba fogadására és egy olyan életre, amit még csak hallomásból és mások történetei alapján ismernek. Érthető módon sokan nem tudják teljes magabiztossággal eldönteni, hogy milyen az ideális berendezés, ami majd hosszú távon is ki tudja szolgálni villámgyorsan fejlődő gyermekük igényeit.

Amire biztosan szükség lesz

A bababoltokban készségesen segítenek minden leendő szülőnek. Amit mindenképpen be kell szerezni ilyenkor, az egy babaágy és egy pelenkázó komód. Elengedhetetlenek továbbá az aranyos textilek és a különféle biztonsági kiegészítők. Hurrá, kész is a babaszoba! Pont olyan lett, mint amilyenre mindig is vágytunk… mindaddig, amíg a pici megérkezik, aztán majd jönnek a kérdések:

  • Hová tesszük a babaruhákat? Nem gondoltam volna, hogy ennyi helyet foglalnak!
  • Drágám, te gondoltad volna, hogy egy újszülött babának ennyi játéka lesz? Mi is vettünk párat, de kaptunk is a rokonoktól, barátoktól – muszáj elajándékoznunk néhányat, hogy elférjünk.
  • Kellene egy praktikus hely a pelenkáknak is. Ha akciósan veszünk három csomagot, azon rengeteget spórolhatunk, de hová fogjuk tenni?

Arra senki nem készíti fel a leendő szülőket, hogy a baba születése után szinte azonnal fel fogják tenni ezeket a kérdéseket és még sok más ehhez hasonló kérdés is válaszra vár majd. Sajnos gyakran már a pici születését követően el kell végezni egy-egy kisebb-nagyobb átalakítást a babaszobában, hiszen a praktikus dolgokra lehetetlenség körültekintő, tapasztalt segítség nélkül felkészülni. Nagyon is számít, hogy melyik babaágyat választod. A komódon is sok múlhat és igen, szükséged lesz gardróbra a babaszobában.

Az átalakítás elkerülhetetlen

Nagyon ügyes az a szülő, aki önállóan be tudja rendezni úgy a babaszobát, hogy csak körülbelül két-három év múlva kelljen először egy kisebb-nagyobb átalakítást elvégezni. Ebben a korban kezdenek a gyerekek kinyílni, lassan kialakulnak a szokásaik, megfogalmazódnak a saját igényeik. Érdemes a közvetlen környezetüket is ennek megfelelően változtatni.

Amiből sosem elég – a tárolóhely

Arról nem is beszélve, hogy mennyi tárolóra lesz majd szükség ebben az időszakban. Eláruljuk, amennyi, csak lehetséges. Megjelennek az új játékok, de még a régi játékok közül is szeretnénk megtartani néhányat. Megtartjuk emlékbe amelyik aranyos és amelyikkel sokat játszottunk, vagy amit majd szeretnénk elajándékozni egy kedves ismerősünknek, ha neki is kisbabája születik. Ha a válogatás végén megnézzük, a régi játékok több, mint felétől lehetetlenség megszabadulni. Ideiglenesen mindennek találunk helyet, de ahogy jön egy újabb születésnap, előfordulhat, hogy megint válogatnunk kell majd. Emellett ott vannak a baba-, később gyerekruhák, amelyek folyamatos logisztikai kihívást jelentenek minden kisgyermekes szülő számára. Kelleni fog még tároló – jó sok.

Jönnek még kihívások

Lesznek olyan korszakok, amikor az átalakítás elengedhetetlen, de ha előre fel tudsz ezekre készülni, akkor körülbelül hatévente kell kisebb-nagyobb átalakításokat végezni. Lehet, hogy ez az elején több tervezéssel és emiatt több idővel jár, de hosszú távon nem csak ezt az időt és energiát spórolhatod meg, hanem sokkal többet, a pénzről nem is beszélve, hiszen nem kell évente újratervezni a gyerekszoba berendezését, hogy megfelelő legyen a gyermeked számára.

A babaszoba kialakításánál gondolkodj hosszú távon már a kezdetektől, hiszen az igények folyamatosan változnak. A Legjobb Gyerekszoba tervei alapján berendezett gyerekszobát könnyen átalakíthatod, ha eljön az ideje. Tudni fogod, mikor mit kell majd lecserélni és azt is, mivel kell kiegészíteni a berendezést, így előre fel tudsz készülni a gyermeked életkorának előrehaladtával bekövetkező változásokra.

Szerző: Kiss Dorottya

https://www.legjobbgyerekszoba.hu/

(Visited 108 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés Real Cookie Banner által