Első karácsony a babával – Így lesz nyugodt és stresszmentes

Az első karácsony a babával egy fontos mérföldkő, emlékezetes esemény az egész család számára. Nem érdemes azonban mindenáron a tökéletességet hajszolni. A babának és nektek is az a legjobb, ha nyugodt, stresszmentes környezetben élheti át az első karácsony csodáját.

Olvasd el tippjeinket a boldog, nyugodt karácsonyért!

  1. Időzítés

Ha lehet, ne hagyj semmit az utolsó pillanatra! Ha még aznap akarod beszerezni az ünnepi vacsorához a hozzávalókat, ha még el akarsz szaladni az utolsó ajándékokért, könnyen káoszba fulladhat a karácsony. Idén legyen egy ütemterved és tartsd magad hozzá. Az ajándékokat, de akár még a karácsonyi vacsora hozzávalóit is megrendelheted a netről, akár már hetekkel előbb.

  1. Ahol a baba, ott a karácsony

Ha eddig egy-két nap alatt a fél országot beutaztátok, hogy a rokonokat meglátogassátok, most érdemes megfordítani a dolgot. Nem csak a babának kényelmesebb a megszokott környezetben, de neked sem kell azon idegeskedni, hogy vajon mindent bepakoltál-e, minden váratlan eseményre felkészültél-e. Ráadásul a ritkán látott rokonok hada sem viseli meg úgy a babát, ha az otthoni, biztonságos környezetben találkozik velük.

  1. Ne most akarj mesterszakáccsá válni

Nyilván tisztában vagy vele, hogy bármikor jöhet egy nyűgös nap, ami keresztülhúzza a számításaidat. Ne most próbáld meg életed karácsonyi menüjét megvalósítani. Maradj inkább a jól bevált recepteknél, vagy ha van rá lehetőséged, nyugodtan kérj segítséget a családtól. A menü egy részének átvállalása a család részéről hatalmas segítség lehet.

  1. Legyen saját hagyományotok

Ne hagyd, hogy bárki beleszóljon, hogyan szeretnétek ünnepelni a karácsonyt. Ha nektek úgy kényelmesebb, feldíszíthetitek a fát már 23-án, karácsonyi vacsora helyett tarthattok karácsonyi ebédet, az ajándékozást is ütemezhetitek a délutáni alvás utánra. A babádat te ismered a legjobban, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat.

  1. Nem kell túl sok ajándék

A babának ebben a korban a legnagyobb ajándék az odafigyelés és a szülővel töltött idő. Nagyobb szüksége van a testi kontaktusra, a kezével, lábával végzett játékokra, mint drága ajándékokra. A puszilgatás, pocakba fújás, tornáztatás, éneklés és mondókázás hatalmas örömet okoz neki. Persze néhány ajándékkal megörvendeztethetjük (és valószínűleg a rokonoktól is kap majd bőven), de temérdek ajándékra és az ezzel járó stresszre semmi szükség.

  1. Csak lazán

Ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztétek, nem dől össze a világ. Már megtanulhattátok, hogy egy baba mellett rugalmasnak kell lenni. Ha nem készül el a karácsonyi vacsi hatra, ha a baba lebüfizi az ünneplő ruháját, ha bealszik az ajándékozás előtt, ha a fa nincs tökéletesen feldíszítve, akkor sincs semmi gond.

A legfontosabb, hogy tudatosítsd magadban: Ez a Ti karácsonyotok! Végre hármasban ünnepelhettek, a babátok elámulhat a karácsonyi fényeken, megfoghatja a karácsonyi díszeket, anyának és apának van ideje vele foglalkozni, új illatok lengik be a lakást. Kell ennél több?

Szerző: Teszkó Szilvia

 

(Visited 113 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés Real Cookie Banner által