BabaVáró Fórum Stohl Lucával – Ha szeretnél felkészült kismama lenni

Nincs annál nagyobb izgalom, mint mikor a kisbabádat várod. Ilyenkor minden információ érdekel, mindennek igyekszel alaposan utánajárni. Nem árt azonban odafigyelni arra, hogy honnan tájékozódsz. Az influencerek gyakran olyan témákban is tanácsot adnak, melyhez nem értenek igazán. Válassz inkább olyan videós tartalmakat, ahol a téma szakértői beszélnek a téged érintő/érdeklő kérdésekről.

Szerencsére a BabaVáró Fórum videói pont ilyenek! Elismert szakemberek osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a babavárás legfontosabb kérdéseiről. Aki pedig kérdezi őket, az nem más, mint Stohl Luca, gyakorló édesanya, egy egy éves kislány anyukája. Luca még élénken emlékszik az izgalomra, a rengeteg kérdésre és bizonytalanságra, amivel a babavárás együtt jár, így biztos lehetsz benne, hogy ezek a témák téged is érdekelni fognak. 

A BabaVáró Fórum témái:

Hogyan gondoskodj a babád jövőjéről

 A legtöbb szülő már a családtervezés során aggódik a gyermeke jövőjéért, különösen pénzügyi területen. Ezekre az aggodalmakra kínál megoldásai lehetőségeket és ad hasznos biztosítási tanácsokat Kóka Antal a CIG Pannónia Biztosító lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. 

Babakelengye

 A babavárás során egyszer csak eljön az a pillanat, amikor elkezditek végiggondolni, hogy mi mindenre lesz szüksége a születendő gyermeketeknek. Ekkor izgalmas és varázslatos időszak veszi kezdetét, hiszen a babakelengye-lista öszeállítása, a babaholmik beszerzése nemcsak elengedhetetlen, de egyben a baba érkezésére való hangolódást is segíti. Haracsi Mónit, a social media felületeken már ismert édesanyát kérdezzük tapasztalatairól, aki immár 2 gyermek büszke anyukája. 

A hidratálás fontossága a várandósság alatt

 Dr. Schlick-Szabó Anna csecsemő- és gyermekgyógyásztól többek között megtudhatjátok, hogy mennyi egy csecsemő átlagos folyadékigénye, hogy milyen jelei lehetnek a kiszáradásnak, vagy miben különbözik egy fél évnél fiatalabb és fél évnél idősebb kisbaba folyadékpótlása.  

A sebkezelés

 Te felkészültél már arra, hogy hogyan kezeld a köldökcsonkot, mivel fertőtleníthetsz le egy esetleges sebet újszülött esetében, vagy hogyan kell helyesen kezelni egy gyermek sérüléseit? Csanádi Nóra, az Octenisept tudományos üzletfejlesztési managere mesél neked minderről.  

A babapopsi ápolása

 A baba érkezését követően a pelenkázás és a babapopsi ápolása központi kérdéssé válik. A pelenkás baba popsija érzékeny lehet, kipirosodhat, s akár kiütés is megjelenhet rajta. A babapopsi ápolásáról szakértőnk, Bocskai Zoltánné Sörös Irén árul el néhány titkot.  

Tanuld meg tisztítani kisbabád vagy kisgyermeked orrát

 Az egyik legfontosabb téma, hiszen az eldugult orr nem csak rengeteg kellemetlenséget okoz, de könnyen felül is fertőződhet, ezért az orrtisztítás kötelező. De mivel és hogyan? Erre válaszol Fatalin Viktória, a Sterimar Brand Managere.  

A cumihasználat és a babák szájának egészséges fejlődése

 Elég megosztó téma a cumihasználat az anyukák körében. Biztosan te is találkoztál már olyannal, aki azt mondta, használd nyugodtan, de olyannal is, aki azt mondta, a cumival mindent elrontasz. Dékány Edina segít neked a döntésben.  

A táplálkozás és a vitaminok

 Némedi Zsóka 24 éve foglalkozik élelmiszer termékek fejlesztésével és táplálkozástudománnyal, így ő biztosan tudja, hogyan kell táplálkozni a várandósság alatt, hogy milyen kalóriabevitel javasolt a kismamáknak, vagy milyen vitamin és ásványi anyag összetétel az ideális.  

Boldog Anya – Boldog Baba

 Az anyává válás egy folyamat. Mégis azt várják el a kismamák maguktól, hogy azonnal mindent tökéletesen csináljanak. Ez az időszak rengeteg önelvárással, bizonytalansággal, stresszel jár. Pozsgai Nikolettet kérdeztük, hogyan lehetséges boldogan megélni az anyaságot a sok új teendő, kihívás és elvárás közepette.   

 Az íny egészségének megőrzése a babavárás és a szoptatás ideje alatt

 Az íny egészégének megőrzése a babavárás és szoptatás ideje alatt különösen fontos. Erről beszélgettünk szakértőnkkel, Dr. Milák Eszterrel. 

Testmozgás a szülés előtt és után

 Tutti Anna védőnő elárulja, hogy szülés után mennyivel lehet újrakezdeni a sportot, mik a veszélyei, ha nem tartjuk be a gyermekágyi időszakot, vagy van-e olyan sport, amely megkönnyíti a szülést.  

Nézd meg videóinkat, hogy végre teljesen nyugodtnak és felkészültnek érezhesd magad és NYERJ NYEREMÉNYJÁTÉKUNKON EGY CSALÁDI KOLPING HÉTVÉGÉT, vagy a 10 ajándékcsomag egyikét! 

A nyereményjáték részleteit itt találod: 

https://edeskisbabam.hu/nyeremenyjatek/ 

 

 

(Visited 55 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől