10 adventi program gyerekekkel, melyből karácsonyi hagyomány válhat

Ha eddig nem ragadott el Benneteket az ünnepi hangulat, most már tényleg itt az idő, hogy ráhangolódjatok a karácsonyra. Válasszatok néhány programot, melyet beütemeztek még karácsony előtt, a jól sikerült időtöltésből pedig később igazi karácsonyi hagyomány válhat.

 

  1. Süssetek mézeskalácsot

A mézeskalács sütés igazi hagyomány annak, aki már egyszer kipróbálta. A gyerekek már novemberben elkezdik kérdezgetni, hogy “Mikor sütünk mézeskalácsot?”. Ráadásul a mézeskalács tészta nem nehéz, hamar elkészül és ha esetleg van olyan gyerek, aki nem szereti, akkor karácsonyfadíszként is remekül használható. Plusz előnye, hogy isteni illat lesz tőle a lakásban. Haladóknak pedig a mézeskalács házikó készítés ajánlott.

  1. Jótékonykodjatok

Biztosan van otthon olyan játék, amit gyermeked már nem használ, szép állapotban megmaradt és másnak jól jöhet. Beszélgessetek arról, hogy nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy sok szép új játékot kap karácsonyra, válogassatok össze közösen egy csomagra valót. Egyvalamire viszont figyeljetek: A jótékonykodás nem lomtalanítás, csak olyan játékot adjatok, amit ti is szívesen elfogadnátok. A jól sikerült karácsonyi ajándékozásból szintén lehet hagyomány. Ha esetleg óvodátok, iskolátok, vagy munkahelyetek olyan gyermekotthont/szervezetet támogat, ahol személy szerint is lehet teljesíteni a gyermekek kívánságát, az még közelebb hozza az élményt hozzájuk. Ha még fényképet is kaptok a gyerekekről, ahol épp a ti csomagotoknak örülnek, biztos, hogy következő évben már gyermeketek fogja kérni, válasszatok valakit, akit megajándékozhattok.

  1. Hallgassatok karácsonyi zenéket

A karácsonyi zene és illatok elengedhetetlen részei az ünnepnek, még felnőttkorban is visszaidéződik majd az érzés, mikor az adott zene felcsendül, vagy karácsonyi illatok terjengenek a lakásban.

  1. Nézzetek karácsonyi meséket vagy filmeket

Igazi hangulatcsináló egy-egy szívet melengető karácsonyi film, vagy karácsonyi mese. Van olyan mese, amiből már rég kinőttünk, de azért karácsonykor mégis leülünk megnézni. Mert ez már hagyomány!

  1. Készítsetek forró csokit

Bekuckózni és forró csokit kortyolgatni, közben pedig karácsonyi zenét hallgatni, vagy karácsonyi mesét nézni. Kell ennél több?

  1. Gondoljatok másokra is

Egy kis segítség mindenkinek jól jön. Felajánlhatjátok a szomszédnak, hogy megsétáltatjátok a kutyáját, vagy vesztek neki is néhány dolgot a boltban. Hidd el, ha te önzetlenül segítesz, mások is viszonozni fogják.

  1. Csináljatok saját karácsonyi képeslapot

Saját fotóból személyre szabott karácsonyi képeslapot csinálni menő és rengeteg ingyenes program áll rendelkezésre, amivel könnyedén megvalósíthatod az ötleteidet. Ha nem akarjátok postán feladni, emailben is elküldhetitek őket.

  1. Olvassatok karácsonyi történeteket

A kisebbeknek rengeteg karácsonyi mesegyűjtemény van, amiből kedvetekre választhattok. Kedvenc mesehősötöknek is biztos van karácsonyi epizódja, így lesz kerek a történet. Nagyobbaknak pedig néhány ötlet, mely megmelengeti a szíveket: A kis gyufaáruslány, A boldog herceg, A hókirálynő, A kék madár.

  1. Készítsetek betlehemet

Nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen, hanem hogy együtt csináljátok. Az otthon lévő műanyag figurákat is használhatjátok, vagy akár szalmából, gyurmából formázhattok szereplőket. Biztosan jó móka!

  1. Csináljatok pattogatott kukorica füzért

A pattogatott kukorica-füzér csodásan mutat a karácsonyfán és ha egy kicsit rövidebbre sikeredik, mert a pattogatott kukorica időközben elfogy, az sem baj.

Nem muszáj mind a tízet megvalósítanotok, de könnyen lehet, hogy minden évben egy kicsit hamarabb kezditek a karácsonyi készülődést és egy élményekkel teli, ünnepi időszak vár rátok.

 

 

 

 

 

(Visited 129 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés Real Cookie Banner által