Tudd meg, hogyan óvd a babapopsit!

Nemrégiben kisbabád született, vagy hamarosan születni fog, és szeretnél felkészülni a csodálatos, élményekkel teli utazásra? Az alábbiakban adunk pár tippet, hogy hogyan előzd meg a babapopsi kipirosodását!

Cseréld gyakran a pelenkát

A vizelet és a széklet még egy nedvszívó pelenkában is érintkezik valamennyi ideig a baba bőrével, így javasolt a gyakori pelenkacsere. Ügyelj rá, hogy megfelelő pelenkaméretet használj! A túl szoros pelenka irritációt okozhat.

Tipp: ellenőrizd a pelenkát az ujjaddal: akkor jó, ha könnyedén befér az ujjad a baba bőre és a pelenka rugalmas pántja közé.

Figyelj a tisztaságra

Fontos, hogy a baba bőre mindig tiszta legyen, de a mindennapos fürdetés az érzékeny bőrt száríthatja.

Tipp: a baba popsiját mindig elölről hátrafelé (a nemi szervektől a végbélnyílás felé haladva) tisztítsd meg.

Hagyd szabadon a baba bőrét

A baba mosdatásához tiszta, langyos vizet használj. A szappan irritálhatja a bőrt. Mosdás, pelenkacsere után hagyd, hogy a baba popsija a levegőn száradjon pár percig.

Tipp: ne használj hintőport – ha nedves lesz, az apró szemcsék összecsomósodnak és irritációt okozhatnak.

Használj minden pelenkacserénél popsikenőcsöt!

Tipp: előnyös, ha a popsikenőcs megvédi kisbabád bőrét az olyan irritáló tényezőktől, mint a pelenkán belüli nedvesség. Ilyen például a Bepanthen Baby , ami átlátszó védőréteget képez a bőrön, ugyanakkor lehetővé teszi a pelenkán belül a levegő szabad áramlását. A legérzékenyebb bőrre – még koraszülött csecsemőknél is – alkalmazható gyengéd formula, minden pelenkacserekor használható. Nagy mennyiségben (5%) tartalmaz B5 provitamint (pantenolt), amiről ismert, hogy támogatja a bőr természetes megújulási folyamatait, egyúttal megőrzi a bőr puhaságát, finom tapintását és hidratáltságát.

További információkért látogass el  weboldalunkra!

A Bepanthen Baby kozmetikum.

Forgalmazza: Bayer Hungária Kft., 1117 Budapest, Dombóvári út 26. CH-20230418-30

(Visited 57 times, 1 visits today)
Kapcsolódó cikkeink
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől